Korttelikierrokset

Korttelikierrokset

Helsinki ja sen ympäristö on täynnä mielenkiintoisia kaupunginosia, kortteleita ja unohdettuja kulmauksia tarinoineen sekä mielenkiintomme ansaitsevia näkymiä ja luontokohteita. Omaan aihealueeseensa erikoistuneet oppaamme ovat sydän täynnä ylpeyttä ja intoa esittelemään juuri sinulle hauskimmat ja ihmeellisimmät löytönsä.

Löydä alta mieleisesi ja tiedustele kierroksen saatavuutta haluamanasi ajankohtana!

helsinki-kierrokset-korttelikierrokset
katajanokka_korttelikierros

Katajanokka ‒ muumeja, Maunoja, ministeriöitä ja muurientakaista elämää!

Katajanokka on kautta historian ollut monen taiteilijan, poliitikon ja menneiden vuosien aristokraatin koti. Sen jugend-tyylinen arkkitehtuuri on kaupungissamme vailla vertaa. Autonomian villit vuodet heijastuvat Katajanokalla taiteeseen ja kummitusten liikkeisiin unohtamatta kahvintuoksua ja Tove Janssonin lapsuudenkotia. Olipa Skatta aikoinaan jopa kaupunkimme talviurheilun keskus! Opit myös oliko Volvo sittenkään markka-aikana maailman murtovarmin auto...

Opastettu pyöräkierros: Helsinki, Espoo, Porvoo ja lähialueet

Polkupyöräkierros on yksi parhaimmista tavoista tutustua Helsinkiin ja sen ympäristöön. Yksin Helsingistä löytyy 1000 kilometriä pyöräreittejä, ja määrä vain tuplaantuu siirryttäessä muualle pääkaupunkiseudulla. Koko maan kattava pyöräilyverkosto saa alkunsa pääkaupungistamme ja vie maisemareitteineen sinut pitkälle paikkoihin, joissa kulttuuri kohtaa luonnon kauneuden!

Bike Tours Helsinki tarjoaa sinulle monenlaisia opastettuja pyöräretkiä päivittäin läpi vuoden! Isorenkaiset Fat Bike -pyörämme kulkevat myös lumessa ja metsässä! 
Siirry Bike Tours Helsingin sivuille >>

opastettu-pyöräkierros
toolo

Töölön taiteilijat

Töölöön liittyy monta tarinaa taiteista ja sen tekijöistä. On taiteilijaresidenssejä, kirjailijakoteja ja niitä suunnitelleita kuuluisia arkkitehteja. Lisää siihen vielä alueen mielenkiintoinen patsasto ja monumentit ja kierroksesi on valmis.

Kierrosta on mahdollista teemoittaa tiettyjen taiteiden kuten vaikkapa arkkitehtuurin tai musiikin tai vaikkapa kirjallisuuden ympärille, kuten erityisellä Suomi 100 -kierroksella!

 

Annala-Toukola-Arabianranta: vanha ja uusi Helsinki kohtaavat

Näillä nurkilla historia havisee kauniin lehtimetsäpuistikon puutarha-alueella. Helsingin juurilta siirrymme katsomaan puurakenteista rintamamiestaloidylliä ja päädymme lopulta maailmankuulujen taiteilijoiden suunnittelemaan viherurbanismiin Arabian vanhojen tehtaiden ympäristössä. Jos kaupunkisuunnittelu kiinnostaa historian kumppanina, tämä on ehdottomasti kierroksesi!

annala-toukola-arabianranta