Teemaopastukset

Teemaopastukset

Tältä sivulta löydät erilaisia teemaopastuksia Helsingin ja pääkaupunkiseudun alueella. Valitse mieleisesi ja tiedustele kierroksen saatavuutta haluamanasi ajankohtana!

 

design-district-helsinki

Design-kävely

Design-kävelyllä kuulet, miten muotoilusta tuli meille suomalaisille elämäntapa. Happy Guide Helsinki on Design District Helsingin virallisten kävelykierrosten tuottaja. Kävelyillä voit vierailla niin klassisissa liikkeissä, joita vaikkapa Artek ja Marimekko edustavat, tai sukeltaa syvälle uuden muodon ja muodin syövereihin vierailemalla alan nuorten osaajien studioissa ja putiikeissa. 

Tutustu Design Districtin virallisiin www-sivuihin >>

Yksityiskierroksia on mahdollista järjestää joka päivä, ja niitä on mahdollista teemoittaa tarpeidenne mukaisesti. Viikottainen englanninkielinen ryhmä klo 15 joka perjantai ja siihen tulee ilmoittautua sähköpostitse viimeistään edellisenä iltana.

Katso kuvia Instagramissa >>
Katso kuvia Facebookissa >>
Lue lisää Design Tours Helsinki -sivustolta >>

Galleriakierros

Ammattitaitoinen ja innostava opas saa taidenäyttelyihin aivan poikkeuksellista elävyyttä! Lähde kierrokselle asiantuntijamme kanssa, joka on itse sekä ammattitaiteilija ja taideopettaja että Helsingin kaupungin auktorisoitu opas.

Kierroksella liikutaan gallerioissa Helsingin kantakaupungin alueella. Kävelyetäisyydet ovat sopivia kaikille kunnosta riippumatta. Vajaan kolmen tunnin kierrokseen mahtuu noin viisi galleriaa ja lopuksi istahdetaan vielä kahville ja mietitään yhdessä koettua. Kokonaisvaltainen elämys!

helsinki-galleria-kierros

Monimakuinen Helsinki

Tutustu Helsingin monikulttuurisuuteen ruoan kautta! Kierros on toteutettavissa valinnan mukaan joko Itäkeskuksen, Malmin tai Hakaniemen alueella.

Ruokatietoisen oppaan kanssa ryhmänne pääsee tutustumaan kaupunkimme monimuotoiseen ruokatarjontaan vierailemalla erilaisissa etnisissä putiikeissa, ravintoloissa, kahviloissa ja kulttuurikeskuksissa. Opi mistä löytyvät Stadin maukkain köfta, ihmeellisimmät intialaiset mausteet, georgialaisen kupliva Borjomi, ihanimmat virolaiset juustot ja autenttisimmat espanjalaiset chorizot ‒ unohtamatta, kuinka Vietnamin viidakoiden teetarjonta kohtaa venäläisen keittiön! Jopa useimmille paikallisille tämä kierros tarjoaa paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa modernista helsinkiläisestä ruokakulttuurista sekä unohtumattomia elämyksiä.

Katso kuvia Facebookissa >>

 

Holy Helsinki Walk  -kirkkokierros

Vuonna 2017 vietetään Suomessa itsenäisyyden satavuotisjuhlien ohella Lutherin teesien käynnistämän reformaation 500. merkkivuotta.

Kuka on pyhä Urho? Missä piilevät Helsingin herätysliikkeet? Montako katolista pyhimystä on käynyt Kaivopuistossa? Kirkkokierroksemme kiertää suuret katedraalit kaukaa ja keskittyy keskusta-alueen vähemmän tunnettuihin uskonnollisiin kohteisiin ja kuriositeetteihin. Innostuneen teologioppaan johtamalla parituntisella kävelyllä kohdataan muun muassa suomalainen Luther, ahvenanmaalainen valemuslimi ja tanskalainen mormonijeesus.

Tervetuloa pääkaupunkimme taivaallisimmalle teemakävelylle!

Katso kuvia Facebookissa >>

 

sibelius-150-v

Sibelius, Gallen-Kallela & Halonen ‒ Symposionin sydän 150 v.

Millaisia velikultia olivat Janne, Akseli ja Pekka ja minne Helsinki vei heidät elämässään? Mitä pääkaupunkimme merkitsi näiden vuonna 1865 syntyneiden kansallistaiteilijoiden elämässä ja inspiraation kohteena?

Tervetuloa viihdyttävälle kävelylle kuulemaan kansakuntamme tähtitaiteilijoiden ajasta Helsingissä kierroksella, jolla myöskään heidän ystäviään, kuten Robert Kajanusta, Järnefeltejä tai Oscar Merikantoa, ei unohdeta! 

Tutustu valokuviin Gallen-Kallelan museon Flickr-sivulla >>

 

Helsinki Heavy Walk

Yksi uusimmista teemakierroksistamme, Helsinki Heavy Walk, on herättänyt paljon kiinnostusta alusta alkaen ja kerää heavy metalin ystäviä paikalle joka kerta, kun kierros järjestetään!

Suomi ja erityisesti Helsinki on kiistatta hevimetallin Mekka! Monipuolinen skene, suositut festivaalit, asialleen vihkiytyneet rock-klubit ja pahamaineiset baarit sekä lukuisat maailmanlaajuisesti tunnetut bändit tarjoavat useiden vierailukohteiden ja tarinoiden kautta paljon ammennettavaa niin ulkomaisille kuin kotimaisille faneille.

  • Vieraile Helsingin ainutlaatuisen rock- ja metalliskenen tärkeimmissä paikoissa!
  • Kuule paikallisen alakulttuurin historiasta ja kehityksestä!
  • Hämmästy skenen hurjimmista tarinoista ja yksityiskohdista!
  • Tutustu alan vähemmän tunnettuihin hengailupaikkoihin!
  • Lunasta alennukset legendaariseen The Riff -baariin kierroksen jälkeen!

Englanninkielinen julkinen ryhmä 21.10.2017 alkaen joka lauantai klo 14.30 hintaan 20€ / henkilö. Osallistuminen edellyttää ennakkovarausta sähköpostitse viimeistään edelliseen iltaan klo 21 mennessä! Ota yhteyttä >>

Kierrokselle on 18 vuoden ikäraja ja se kestää noin 1,5 - 2 tuntia. Tilauksesta teemme myös yksityiskierroksia suomeksi, pyydä sähköpostilla tarjous!

HelsinkI Heavy Walkin virallisia yhteistyökumppaneita ovat:
The Riff Rock’n’Roll Bar & Cafe >>  (www.theriff.fi)
EMP.fi-verkkokauppa >> (www.emp.fi)

 

Helsinki Heavy Walk

Kauhujen kävely ‒ Helsinki Horror Walk

Oletko valmis kuulemaan Helsingin välillä karmaisevan ja suupieliä nykivän vaihtoehtoisen historian? 

Noin kaksituntisen kierroksemme aikana kuulet kaupunkimme kauheimmat tarinat kummituksista kuuluisiin murhamiehiin ja henkimaailman mysteereihin. Reittimme kulkee Helsingin keskustan läheisyydessä ja oppaamme esittelee sinulle niin kansakuntamme merkittäviä tapahtumia kuin eläviä legendojakin jokaista viihdyttävin keinoin!

Julkisten Kauhujen Kävely -kierroksen liput ennakkoon Tiketistä. Siirry Tiketin lipunmyyntiin >>

Katso kuvia Instagramissa >>
Katso kuvia Facebookissa >>
Lue lisää Helsinki Horror Walking www-sivustolta >>

 

 

Tom of Finland Experience

Tom of Finland Experience vie sinut Helsingin kaduille joita aikoinaan kulki myös muuan Touko Valio Laaksonen, jonka moni paremmin tuntee hänen taiteilijanimensä kautta.

Vuonna 2017 voidaan Tom of Finlandia pitää eräänä suomalaisena ikonina, joka kertoo paljon siitä kuinka avoimeksi ja suvaitsevaiseksi yhteiskuntamme on kasvanut. 

Aina ei kuitenkaan ollut näin ja Helsingillä on monta salattua tarinaa kerrottavanaan. Tule ja koe maamme muutos kanssamme tällä kiinnostavalla henkilökuvakävelykierroksella!

Touko oli myös lahjakas pianisti ja musiikin saattelemana aloitamme kierrokset Tom of Finland taiteesta ja Tomin haastatteluista koostuvalla audiovisuaalisella esityksellä, jonka tarjoamme kierrosten aloituspisteessä Klaus K hotellissa, jolla yllättäin on myös osansa Toukon tarinassa. 

Kierros on luotu 18-vuotta täyttäneille ja tarjoamme osallistujille Tom of Finland - tyylisiä juomia osana kokemusta. 

Ota meihin sähköpostilla yhteyttä tiedustellaksesi tilauskierrosta. 

Englanninkieliset julkiset ryhmät joka perjantai klo 17.30. Klikkaa tästä Tikettiin ostaaksesi lipun. Opastus englanniksi, mutta opas puhuu myös suomea 🙂

HUOM! Jokaperjantainen julkinen ryhmä on tauolla tammikuusta maaliskuuhun. Vuoden 2018 ensimmäinen julkinen kierros järjestetään perjantaina 6.4.2018. Yksityiskierrokset ovat myös tauon aikana normaalisti saatavilla eri kielillä, ota yhteyttä ja pyydä tarjousta!

Tom of Finland Experience toteutetaan yhdessä Stopover.fi palvelun ja Tom of Finland Foundationin kanssa.